Diákmunka trendek

Az iskolaszövetkezetekbe az idei évben kétszer annyi 18 év alatti diák jelentkezett, mint 2016-ban. Jelenleg a diákmunkáért 800-1000 forintot fizetnek óránként, és a diákok szerint könnyebb lett megfelelő diákmunkát találni – derül ki a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő szervezőinek körkérdéséből.

A vetélkedő azonban egy neuralgikus pontra is rávilágított, miszerint a 18 év alatti fiatalok alapvető pénzügyi ismeretekkel sincsenek tisztában. A vetélkedő szervezői szerint ennek a fő oka, hogy az iskolai tananyagnak nem része a pénzügyi ismeretek elsajátítása. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! célja, hogy a fiatalok a vetélkedőre való felkészülés eredményeként elsajátítsák azokat az ismereteket, amelyek segítségével majd tudatosabban tudják beosztani a pénzüket.
A diákmunka bérezésének a minimuma a mindenkori minimálbérhez igazodik, ami jelenleg bruttó 733 Ft óránként. Ennek megfelelően a 750-800 Ft-os órabérnél nem feltétele a diákmunkának, hogy a diák bármilyen tapasztalattal, tudással rendelkezzen az adott területen.