Ellis Faas és a vegán rúzs?

Ellis Faas-t korunk egyik legnagyobb sminkmesterének tartják a szakmabeliek. A holland származású nő a fotós tanulmányai során kezdett el sminkelni: célja az volt, hogy saját magáról készített képei mindegyikén egészen más külsővel tudjon megjelenni. Ennek a különleges metamorfózisnak fontos eleme volt a smink.

Később már kifejezetten ezzel akart foglalkozni, így Amszterdamból Párizsba költözött, hogy sminkeléssel kapcsolatot tanulmányokba kezdjen. Azóta Ellis a legnagyobb világvárosokat is megjárta, a legnevesebb luxusmárkákkal dolgozott együtt, 2009-ben pedig létrehozta saját sminkmárkáját.

Termékei közt olyan különlegességeket talál az ember, mint az szivacsos applikátorral ellátott vegán ajakrúzs. Igazából ez a termék keltette fel leginkább az érdeklődésemet. A Hot lips rúzs  különlegessége, hogy magasan pigmentáltak, csak egy egész kevés terméket kell felvinned ahhoz, hogy tökéletesen érvényesüljön a szín az ajkaidon. A termék nem kelt zsíros hatást, hosszantartó, nem szárítja az ajkakat, nem ragad, erőteljes, élénk színek közül válogathatsz. Nem állatokon tesztelt a termék, allergológiailag tesztelt parabén mentes, ezen kívül pedig mint említettem: vegán.

Mit is jelent az, ha egy ajakrúzs vegán? A rúzsok színét többféle anyagból nyerik, nyerhetik ki, különféle pirosas színű növényekből, bogyókból, gyökerekből, valamint az élénkpiros színű bíborpajzstetvekből, kokcsinella kaktusztetűből.  A vegán rúzs tulajdonképpen azt jelenti, hogy a termék nem ilyen tetvekből kinyert színezőanyagot tartalmaz, se semmilyen más állati eredetű összetevőt, illetve mentes a mindennemű káros adalékanyagoktól.