Bélyegző csere, vagy új bélyegző?

Többféle bélyegző létezik, van ami fémházas, és van ami műanyag házas. A gyártók azt mondják, hogy a műanyag házas bélyegzők is strapabírók, tehát több éves szolgálat alatt sem igen látható rajtuk különösebb elváltozás.

A legtöbben azért döntenek a műanyag verzió mellett, mert olcsóbb, és mert különben is, nem tölt be a bélyegző központi szerepet a cég életében. A fém bélyegző mellett azok szoktak dönteni, akik számára fontos, hogy egy elegáns, darab lapuljon a táskájukban. Egy dolog azonban mindenképp elhasználódik a bélyegzőkben, a váztól függetlenül: a bélyegzőgumi és a festékpárna.

Ezeket érdemes egyszerre cserélni. A bélyegzőgumi a bélyegző szerkezetéből adódóan folyamatosan nyomja a festékpárnát, mely ebből fakadóan behorpad. A gumi idővel elkopik, így a felíratok, illetve a különlegesebb alakzatok, logók, aláírások, idővel elkophatnak, elvesztik eredeti formájukat. A bélyegzőgumi online is megrendelhető, és akár egy órán belül el is készül. Felhelyezése könnyű, ragasztós a hátulja, így könnyen felhelyezhető a bélyegzőre. Azért érdemes elmenni a gyártóhoz személyesen, mert felhelyezéskor vele egy időben a festékpárnát is kicserélik. A már említett folyamatos nyomás miatt, és ebből fakadóan a behorpadt párna nem tudja úgy befestékezni a gumit.