Háromféle betonlövellés módszer.

A lövellt beton három féle módon vihető fel a felületre: száraz-, nedves- és kombinált eljárással.
A száraz módszer esetében a lövellt beton alkotóelemei, azaz a cementkeverés és a víz csak az utó lépéskor találkozik.

A száraz betonkeveréket a kompresszorral pumpálják be, ez a szórópisztolyban találkozik a vízzel. A vízadagolást a kezelő szabályozza. Ez a száraz módszer jobban illeszthető egy szakadozottabb munkafolyamathoz, viszont ennél nagyobb a porképződés és a levegő- és az energiaigény.
A vizes módszernél betonkeverék esetében csak az adalékszereket adják hozzá a cementkeverékhez, melyet magas légnyomású levegő szállít a szórópisztolyhoz. Ez egyenletesebb betonminőséget, valamint kevesebb visszahullás eredményez ugyan, de a munka után vezeték tisztítandó, ezért maszatosabb az egész.
Az összetett módszer esetében maximum 16 mm-es szemcséjű cementtel dolgoznak, mely szilíciumot is tartalmaz, hogy így is csökkentsék a visszahullást, és növeljék az anyagok a tapadó képességét, és vízzáróságát, szilárdságát. A keverék tartalma alkálifémekkel dúsított, vagy anélküli Kötésgyorsítókat. A keverékre jellemző a gyors kötés, és a jó tapadó képesség. Viszont így is 25%-os a kár, de kisebb a pernye és a porképződés. Tanácsos 1 m távolságról vízszintesen fellőni a betont.