Mégis mi az, hogy okoskonnektor?!

Mégis mi az, hogy Smart Home okoskonnektor? Az okoskonnektor egy olyan eszköz, mely alapdarabnak számít az okos otthon kialakításában. Lényege, hogy a konnektort csatlakoztatni lehet a wi-fihez, és ezen keresztül információkat küld annak az applikációnak, melyet az okostelefonra kell letölteni.

Ez biztosítja, hogy a telefonon keresztül ellenőrizhető legyen az otthon elektronikai szempontból. Ez akkor lehet hasznos, ha mondjuk elutazunk. Egyszerűen párosíthatóak ezek a készülékek a telefonnal és a tablettel is, mind Androidon és iOS-en. Egyszerre több eszközt is kezelhet egy alkalmazásban, így ez lehet az első eszköz okos otthona kialakításában.

Az alkalmazás segítségével távolról vezérelhető a konnektor, azaz ki-be kapcsolható. Még az is beállítható rajta, hogy időzítve ki- és bekapcsoljon. Visszaszámláló funkció is beállítható rajta, így az idő leteltével a készülék kikapcsol. A naplóban visszanézheti a ki és bekapcsolási időpontokat is.

Bár az elsődleges funkciója a biztonság, de kényelmi szempontokat is szolgál a konnektor. Ha mondjuk a szendvicssütőre, vagy a pirítósra kötjük, esetleg a vízforralóra, kávéfőzőre akkor még az ágyból bekapcsolhatjuk ezeket, és csak akkor kell lekecmeregnünk, amikor már kész a reggeli.