Lezárult A szolgálólány meséjének második évada!

A szolgálólány meséje második évadának összesen 23 része készült, bár magam részéről azt hittem, hogy ez az évad is csak 10 részes lesz, és amikor megnéztem a 10. részt fel is háborodtam, hiszen még csak a kisbaba sem született meg.

A történet első évadában megismerhettük Gilead diktatúrájának szerkezetét, és azt, hogy főhősünk, Freddie, avagy June miképp próbál kitörni abból a kasztból, ahova besorolták a diktatura kialakulása után: azaz a megerőszakolt, és szülésre kényszerített nők sorából, hogy visszaszerezze kislányát, akit korábban elraboltak tőle, és hogy valahogy megszökjön erről a borzalmas helyről.

Megismertük tehát Gileád sötét oldalán, de arról nem sokat tudunk, hogy mi volt Gileád előtt a szereplőinkkel, és mintha a második évadban az lett volna a készítők célkitűzése, hogy a meglehetősen lassan haladó cselekmények közé beszorítsák a főbb szereplők multjának felfedését.

Míg az első évadban csak June történetének egy részét ismertük meg, most az is bemutatásra kerül, hogy morális értelemben June sem volt teljesen fedhetetlen. Mellette pedig megismerjük legjobb barátnőjének Moirának előéletét is, valamint Nickét és Serenáék korábbi életét is jobban megismerjük.

Tulajdonképpen ez csak arra szolgál, hogy kidolgozottabbá tegyék, hogy milyen cselekmények vezethetnek oda, hogy egy diktatúra kialakuljon, illetve, hogy teljesen hétköznapi emberek miképp válhatnak áldozataivá, vagy épp értelmi szerzőjévé egy-egy diktatórikus társadalomnak.