Halálos áldozatot követelt a meztelen csiga, akit megettek!

Egy baráti fogadásból ette meg a meztelen csigát az a 20 éves sportoló, akit a szakmabeliek valóságos őstehetségnek tartottak. Sam Ballard rögbijátékos volt, aki előtt szép karrier állt, csakhogy egyszer, egy baráti fogadás következtében hibát követett el: megevett egy meztelen csigát. Amellett, hogy ez rendkívül undorító, még veszélyes is, ugyanis egy meztelen csiga olyan parazitákkal lehet fertőzött, mely komoly egészségügyi problémákat okozhat. A szakértők a kutyatartókat is óvatosságra intik, ugyanis a csiga rájuk is veszélyes lehet. 

Sam olyan parazitafertőzést kapott, mely agyhártyagyulladást eredményezett nála. Ennek következtében egy évig kómában feküdt, majd mikor felébredt, teljesen le volt bénulva. A fiatal fiú 8 éven keresztül élt kerekesszékben, majd idén, 28 évesen elhunyt.

A tanulság ebből a szomorú esetből az, hogy nem szabad felelőtlen, ostoba döntéseket hozni. A meztelen csigák pedig rendkívül károsak az egészségre, így bár feltételezhetően senki emberfiának nem jut eszébe, hogy megegye azokat, de az állatainkat is jobb ha távol tartjuk tőlük.