Kétgyermekes családoknak is jár a kamattámogatott hitel

Lakásvásárláshoz, ingatlan vásárláshoz, építkezéshez most megkönnyített indulással számolhatunk.  2018 december 1-től új jogszabály lépett életbe, miszerint már a 2 gyermekes családoknak is jár a kamattámogatott hitel. Magyarországon elsöprő többségben vannak két gyermekes családok és a rohamosan növekvő lakás és telekárak nagyon megnehezítik az otthonteremtést. Ezt a célt segíti a kamattámogatott hitel, aminek a kamata a futamidő végéig 3% alatt marad.

Kamattámogatott hitel előnyei

Az otthonteremtés feladata nem egyszerű folyamat, amilyen döntést hozunk a pénzügyi elköteleződésre, olyan terheket, kötelezettségeket veszünk magunkra az  elkövetkező évtizedekre. Számtalan dologra kell figyelni a telek/ház kiválasztásától egészen a beköltözésig. A két gyermekes családok számára is elérhető a CSOK, ami mellé már a 10 millió forintos kamattámogatott hitel is igényelhető.

A hiteligénylés egy igen hosszas és bonyolult folyamat tud lenni. A hitelügyintézéssel kapcsolatos feladatokat a banknak kötelessége teljes egészében átvállalni a kérésünkre. Ezen felül pedig más hitel folyamatokkal ellentétben a kamattámogatott hitel elbírálása mindössze 20, a folyósítás pedig maximum 5 napot vehet igénybe.

Már használt lakás/ház vásárlásra is felvehető a kamattámogatott hitel

Azok a családok akik használt lakás vagy ház vásárlását tervezték, csak akkor igényelhették a CSOK + 10 millió forintos kamattámogatott hitelt, ha a vásárolni kívánt lakás elérte a 35 milliós értékhatárt. Ez az értékhatár volt az alapfeltétele a hitel igénylésnek amit az idei évvel eltöröltek. A hazai lakásállomány jelentős része nem új, 5-10 vagy ennél jóval régebben épülét ingatlanokról van szó, melyek vásárlása többnyire a felújításukkal is egybekötött.

Az  ingatlan ára ha nem is magas, az utólagos ráköltésekkel, korszerűsítésekkel bizony néha majdnem annyi, mintha újépítésű lakásról vagy házról lenne szó.

Van persze még egy érv a használt, illetve a régebben épült ingatlanok mellett és ez a fekvésük. A  “jobb helyek, helyek közel vannak a központhoz, az infrastruktúrákhoz – többnyire már beépítettek. Viszont sokak számára épp  ebben rejlik a vonzerő.

Azz instacash hitelkalkulátora megmutatja, milyen pénzügyi termékek közül választhat, ha lakásvásárláshoz,illetve egy esetleges felújításhoz keres hitelt, gyorskölcsönt, pénzügyi lehetőséget álmaihoz.