Gyaluljak -e otthon a gyalulógépemmel, ha még amúgy sose gyalultam?

Személy szerint egy asztali gyalugép beszerzését csak, és kizárólag azoknak ajánlanám, akik komolyan gondolják a faipari karrierjüket, az otthoni barkácsolást, akik szeretnék elsajátítani ennek a szép szakmának a mikéntjeit. Mert az ő számukra nem lesznek megfelelőek az amúgy gyalultan megvásárolható faanyagok, hanem saját maguk szeretnék majd azokat megmunkálni otthonuk kényelmében. 

Az ilyen otthoni eszközök esetében a penge csak olyan 82 mm széles, épp emiatt gyakorlat kell kezelésükhöz – tehát nem ajánlom kezdőknek a beszerzését. Pláne, hogy nem is olcsók ezek az eszközök. Ezen felül pedig még rendkívül hangosak is, és sok port, no meg forgácsot termelnek – tehát ténylegesen szaktudást, türelmet, és meglehetősen sok energiát igénylő feladatunk lesz, ha valóban ezeket az eszközöket akarjuk majd használni a különféle fabútorok otthoni elkészítésére. 

De a munka méltó gyümölcsöt terem! Mégpedig a saját készítésű bútorok révén minket eltöltő büszkeség érett gyümölcseit! Ha valóban elszántuk magunkat a feladatra, akkor szerezzük be gyalugépünket még ma!