Egy sokrétűen használható növény: a császárfa

Fa erezete hasonló a legdrágább egzotikus fafajtákéhoz. Nem szívja magába a vizet, így alkalmas kültéri faburkolatnak, padlódeszkának, valamint magas szilárdság / súly aránya miatt kiváló hajóépítésre, repülőgép építésére, szörf készítésre. A császárfa – rostos szerkezete következtében -tökéletes hő és hangszigetelő anyag, amely összehasonlíthatatlan más fákkal.

A fa könnyen feldolgozható. A szilárdsága, a sima és hibák nélküli felülete ideálissá teszi építőipari alapanyagnak, bútoripari felhasználásra, játékok és csomagoló anyagok gyártására. Az akusztikai tulajdonságai révén tökéletes hangszerek, koncert termek és felvételi stúdiók berendezéseinek készítésére.

A császárfa levelei elérhetik a 75 cm átmérőt és a legjobb oxigén “gyárak”. Egy kifejlett császárfa körülbelül 22 kg szén-dioxidot nyel el és 6 kg oxigént termel évente, így megtisztítva több százezer köbméter levegőt. Ezen tulajdonsága magas környezeti értékkel bír. A császárfa virágának méze könnyű, és minősége vetekedik az akác mézével. Különösen hasznos légzőszervi betegségek kezelésére, tüdő problémákra és emésztőrendszeri panaszok enyhítésére. A császárfa virágzatát újabban a kozmetikai iparban használják parfümök, krémek gyártásánál.