Futás babakocsival az egészségért

Ha valaki egyszer belekóstol a futásba, és az élete részévé válik, annak bizony, ha törik, ha szakad futni kell. Igen ám, de mi van akkor, ha valaki kismama lesz és nehezen tud elszakadni babájától? Erre tökéletes megoldás a babakocsis futás!

Azonban fontos tudni, hogy azért ezt sem lehet meggondolatlanul csinálni. Általában hat hónapos kortól javasolt a babakocsis futás, a profi futó babakocsik is hat hónapos kortól használhatók. Anyukáknak a szülés után elsősorban az intim torna javasolt, hogy szétnyílt hasizmot regeneráljanak, mély derékizomzatot, hátizomzatot erősítsenek, mert megváltozott a pocakjuktól a tartásuk, ezeket korrigálni, erősíteni kell. Csak ezek után lehet rázódással járó mozgást végezni, mint például a futás vagy a kocogás.

A babakocsival történő futás kifejezetten jó módszer arra, hogy ismét visszatérjünk az aktív sporthoz, hiszen a kocsira támaszkodva az anyuka számára nem annyira megterhelő a mozgás. A futáshoz használt speciális babakocsik a babák számára is kényelmesebbek, hiszen kialakításuk folytán őket is megvédi a rázkódástól, mivel eltér egy normál babakocsitól: három kereke van, elől egy, hátul kettő. Ezek a kerekek egy kicsit nagyobbak és felfújhatók, ugyanis ez a rugózást segíti. Az első és a hátsó tengely közti távolság biztosítja a stabilitást, az első kerekek pedig fixálhatók, egyenesen mozognak, nem fordulnak el. A gyerekek bár bekötve ülnek benne, de van egy kis gerincvédő, amely még inkább fokozza a biztonságukat. A babakocsi tetején lévő kisablakon pedig az anyuka szemmel tarthatja babáját is.

De van még egy előnye a babakocsis futásnak, mégpedig az, hogy a babakocsiba remekül lehet pakolni, így nem kell azon gondolkodni, hogy hova tegyük a vizes palackot vagy a törölközőt, amikre általában azért egy edzés során mindig szükség van.