Mit kell még kifizetni ahhoz, hogy beköltözhess?

Egy eladó ingatlan vételárához mindenképp érdemes hozzászámolni még jópár millió forintot. Újépítésű lakóparkok esetében számos olyan tényező van, melyet eredetileg nem feltétlenül kalkuláltunk bele az árba.

Ilyen például a burkolatok ára, a berendezési tárgyak ára, valamint a kötelezően megvásárolandó tároló illetve garázs díj. Természetesen egyéni körülmények és a lakópark adottságai változtathatnak ezen. Sok helyen már az alapárban benne van a burkolatok ára, és a vevőnek csak választania kell a lehetséges árnyalatok közül. Egyéni igények esetében azonban ez módosul, és megnövekszik az ár. A kocsi beállók és tároló helyiségek sem minden esetben kötelezően megvásárolandóak, viszont érdemes erre rákérdezni. Számos olyan történetet hall az ember, hogy nem számított arra, hogy szüksége lehet a tárolóra, vagy a kocsi beállóra, később viszont mikor mégis szükségessé vált volna, hogy valahova pakolhassa a lakásban nagy helyet foglaló holmikat, nem volt hova pakolnia.
Egy újépítésű eladó ingatlan hibátlan állapotú, és ha az ár tartalmaz is minden burkolatot, akkor sem szabad elfeledkezni arról, hogy be is kell rendezni a lakást. A konyhabútor, beépített fürdőszobai bútorok például nem szállíthatóak, így akkor is lesznek kiadásaink, ha már rendelkezünk saját bútorokkal. A lakás otthonosabbá tételéhez azonban biztosan szükségünk lesz még jópár darabra.