Álom, álom, édes álom!: A Sleepzyvel nincs több morcos ébredés.

A REM-ciklusok rejtelmeit nehéz megfejteni. Erőt vesz rajtad az álmosság, lecsukódik a szemed, de fogalmad sincs, hogy ezután mit csinál az agyad, még arról sem, hogy valóban pihensz-e. Rágondolni is fárasztó.

De fölösleges az izgalom: a Sleepzy nevű intelligens alvásfigyelő alkalmazás olyan adatokkal fegyverez fel, amelyek segítenek a pihentetőbb alvás elérésében. Nincs más dolgod, mint hogy az ágyad mellett hagyd a telefonod: az app a mikrofon segítségével felveszi és elemzi az alvás közben kiadott hangokat. Ne aggódj, senki sem fogja hallani, hogy horkolsz – a felvételek a készüléken maradnak, és még az anonimizált adatok megosztását is letilthatod.
A Sleepzy megmutatja a szunyókálásod mögött rejlő fontos statisztikai adatokat.

A kimutatásokon láthatod, hogy hány órát és milyen mélyen alszol, és hogy elegendő időt töltesz-e a REM-szakaszban. Az app az alvásodat javító életmódbeli változtatásokra is ösztökél, és tájékoztat a horkolásodról.

Megnyugtató hanganyagok segítenek lefekvéskor ellazulni, és beállíthatsz egy időszakot, amikor reggel fel szeretnél kelni. Így az alkalmazás az adott alváscikluson belüli optimális időpontban ébreszt fel – vagyis ezentúl mindig frissen nyitod ki a szemed.

A legjobb az egészben, hogy minél többet használod az appot, annál okosabb lesz. Állítsd be, hogy mennyit szeretnél aludni, és az alkalmazás szól, ha ideje lefeküdni. Hetente kimutatást kapsz az alvásodról, így tájékozódhatsz a trendekről és a szabályszerűségekről, és arról, hogy küzdesz-e alváshiánnyal. Garantált az édes álom.