Tudod, hogy működik a világ?: Fedezd fel bolygónkat a The Earth by Tinybop segítségével

Bolygónk igazán lenyűgöző hely. A zubogó vízesésektől kezdve a homokos tengerpartokig, a felszínt formáló földrajzi erők hihetetlenül változatos tájat eredményeztek.

A The Earth by Tinybop ügyes kis alkalmazása interaktív módon mutatja be világunkat a kicsiknek (és akár a nagyoknak is).

Először jelenlegi állapotában ismerheted meg a bolygót, majd a múltba visszatekintve szemtanúja lehetsz, hogyan formálódott az idők során a tüzes hadaikumból a modern fanerozoikum korszakáig.

Fedezd fel közelebbről a tizenhárom speciális fizikai folyamatot, többek között a kanyargó folyók és a vulkánkitörések működését.

Koppints a képernyőre, és a tektonikai lemezek összeütközése pusztító földrengést eredményez, vagy mozgass odébb egy gleccsert, hogy völgyet vájj a helyére.

Szinte minden teremtmény, amely utadat keresztezi, része a játéknak: a tengerpart felfedezése közben ismerd meg a vízbe alábukó pingvint vagy az éneklő bálnát. Keress mélyen eltemetett kövületeket, és tudj meg mindent a kőzetek formálódásáról.

A különféle funkciók módosításával az alkalmazás bármely korosztály számára megfelelő lehet. Készen állsz, hogy megtudd mi a különbség a normál és az oldaleltolódás között? Most erre is magyarázatot kapsz.

De ha te vagy ifjú geológusod szívesebben figyelnétek, ahogy az olvadt magma fel-felbuggyan, akkor csak dőljetek hátra, és merüljetek el a lávafolyam látványában.