A mászóka különféle megjelenési formái

A mászóka ikonikus játszótéri eszköz, mellyel már mindannyian találkoztunk. Azonban ha az ember életében eltért már jó pár év azóta, hogy megkörnyékezett volna egy játszóteret, talán meg is lepődne azon, hogy milyen komoly fejlődésen mentek át a mászókák. Azért is érdemes felzárkóznunk a témában, mert ma már saját otthonunkban is tudunk mászókát felállítani a gyerekeknek.

Mióta egyre több ember létesít saját otthonában is mini játszóteret a gyerekeinek, azóta egyre több fajta mászóka variáns elérhető a piacon. Ilyen például a kígyólétra, mely egy vertikális rúd körül tekergő fém „kígyó”, hasonló hagyományosabb formát képvisel a hullám mászóka. A bátrabb gyerekek már a közösségi játszótereken is le mertek csúszni a tűzoltó csőn. Ehhez erőt lehet meríteni az otthoni tűzoltó létrán.

Kicsit különlegesebb már a mászókő, mely a falmászás, sziklamászás hangulatát viszi el kertünkbe. Az otthoni használatra tervezett mászókő mozgalmas és biztonságos aktivitást biztosít az otthoni játszóterekhez. Ezeket a felfedezőknek találták ki!