Egy mai fürdőszoba csodás eleme a vízálló laminált padló

A mai modern belsőépítészet egyik legnépszerűbb elemének mondható a vízálló laminált padló. Ahogy a melegburkolatok egyre nagyobb mértékben veszik át a hideg padlók helyét, úgy a vízálló laminált padlónak is egyre nagyobb szerep jut, a régebbi különböző padlók helyett.

A konyhák, illetve a fürdőszobák esetében a legnépszerűbb természetesen a használata, mivel ezeken a helyszíneken érintkezik a leggyakrabban nedves anyagokkal. A nagycsaládos szülők rengeteget tudnának erről mesélni, hiszen mikor a gyerekek fürdenek elképesztő vízmennyiség kerül a padlóra. De általában a csöppségek arról is gondoskodnak, hogy a konyha padlózatára is folyamatosan rákerüljön víz, kakaó, gyümölcslé vagy bármilyen folyékony anyag.

A köztudatban még mindig erős hiedelem, hogy a laminált járófelületet jobb, ha nem éri nedvesség és nincs olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom, hogy ne púposodjon fel. Ezért egy óriási találmány a vízálló laminált padló, mivel ezt a problémát teljesen kiküszöböli és egyben az egyik legdekoratívabb megoldás is. Ennek köszönhetően nem kell dönteni egy jól tisztítható, vízálló kő között vagy egy fahatású esztétikus padló között, amit nem érhet víz, hiszen ez pompáson kombinálja a két hatást. Ráadásul az a döbbenetes benne, hogy ugyanolyan strapabíró ez a megoldás, mint mondjuk egy kerámia elem.

A vízálló laminált padló már sok mintázattal és stílussal áll rendelkezésünkre, választhatunk különböző fahatású minták közül vagy egyedi kőzet stílusok közül. Egy csodás fürdőszoba és konyha alapja.