Ajándékküldő szolgálat

Valamilyen formában nagyon régóta létezik ajándékküldő szolgálat, de hivatalosan mégis, ez a műfaj az internet által életre hívott korszakban vált igazán elterjedt gyakorlattá. A világhálónak köszönhetően sok új szakma, tevékenységi forma született meg, ezek közé sorolhatjuk az ajándékküldéssel foglalkozó szolgáltatás is.

Persze kérdés, hogyan értelmezzük a szót, hiszen nyugodtan lehet ajándékküldő szolgálatnak hívni azt is, amikor 1752-ben postakocsira raktak egy ékszerdobozt, hogy vigyék el a szeretett nőknek. Egyébiránt valóban innentől datálható a szolgáltatás, mert az első postakocsi ekkor indul el első hivatali útjára, hogy embereket és csomagokat szállítson a városok között. Először persze csak korlátozott mértékben, Bécs-Pozsony, aztán Bécs-Buda, majd Buda-Temesvár és Nagyszeben között. Szóval ajándékot küldeni azért már elég régóta lehet úgy, hogy fizetünk a szolgáltatásért. Akkoriban persze azért nem ment olyan könnyen a dolog, és a legnagyobb sikernek az számított, ha célt ért a csomagunk, főleg, hogy az ajándékküldési igény egyéb új szakmáknak is teret engedett, egy idő után például népszerű és jól jövedelmező tevékenységnek számított a postakocsi rablás. Nem volt veszélytelen, de a kecsegtető siker miatt sokan megpróbálkoztak vele. Azóta hosszú idő eltelt és már nem postakocsik koptatják az utakat, hogy az emberek távolról is meg tudják ajándékozni egymást.

Ajándékküldő szolgálat jelen időben

A 70-80-as években is volt ajándékküldő szolgálat, hogy ugorjunk egy nagyot az időben, de az is különbözött még a mostanitól, hiszen arra volt csupán lehetőség, hogy az üzletben megvásárolt termék kiszállításra kerüljön. Az online kereskedelem akkor még nem létező fogalom volt, ahogy a virtuális valóság is idegen volt az emberek számára. Csak az internettel vált lehetségessé, hogy úgy válogathatunk a különböző ajándékcsomagok között, hogy nem vesszük kézbe, hogy fizikailag nem találkozunk velük. Ez egyébként még pár évvel ezelőtt is probléma volt, mert a magyar fogyasztó bizalmatlan és nem szívesen vásárol meg olyan dolgokat, amivel fizikailag nem lép kapcsolatba. Mára azonban már ez a alaptalan aggodalom is kikopófélben van, ami szerencsére az ajándékküldő szolgálatoknak is lendületet adott. Az egész szolgáltatás alapjaiban változott meg, arról nem is beszélve, hogy sokkal gyorsabb és lendületesebb lett.

Bárhonnan bármikor

Ma már nem kell kitennünk a lábunkat otthonról ahhoz, hogy a meglepetesem.hu oldalán kiválasszunk egy szép ajándékválogatást és elküldjük azt valahova. Sőt, akár a bolygó másik sarkában is tartózkodhatok, és az sem lesz gátja annak, hogy igénybe vehessem az ajándékküldést mint szolgáltatást. A technika fejlődésével ma már számítógép sem szükséges hozzá, hiszen a megrendeléshez elegendő egy okostelefon és az internetkapcsolat. Ahogy nincsenek térbeli kötöttségek, úgy időbeli sincsen, megrendelhetem az ajándékot reggel, délben vagy éppen az éjszaka közepén. Vagyis maximális szabadságot élvezhetek, amikor igénybe veszem az ajándékküldő szolgálatot. A minőségi csomagolás, a prémium termékek pedig mindenkinek garantáltan szép meglepetést fognak okozni. Ahogy mondani szokták, egyszer mindenkinek ki kell próbálni.