veszélyes áru szállítás

Milyen veszélyes áru szállítás során kell segítséget kérni?

Ismerősök és családtagok révén is tudom, hogy mennyire veszélyes és egészségkárosító lehet erőműben dolgozni. Közeli rokonom dolgozott le egy egész életet erőműben, hol még csak nem is kerül testközelbe a különféle veszélyes anyagokkal, nem ő dolgozott közvetlenül ezekkel, de mivel azon a telephelyen volt szerelőként, neki is fokozottan ügyelnie kellett a saját és a csapata testi épségére.

Ha látta valaki a HBO-n a Csernobilt, tudja, hogy mekkora bajok származhatnak abból, ha egy ilyen munkahelyen gondatlan valaki, vagy ha az innen kikerülő veszélyes hulladékot gondatlanul kezelik.

De nem csak az ilyen helyeken van szükség veszélyes áru szállítás igánybevételére: fertőző osztályokról, betegosztályokról, gyógyszerészeti laboratóriumok is rendelkeznek olyan anyagokkal, anyagokat tartalmazó csomagokkal, melyeket biztonságosan kellene elszállítani és megsemmisíteni. Az ADR veszélyes áru szállítás európai jogszabályoknak megfelelően végezhető csak országunkban, ezek mellett is a szállító partneren túl a feladó és a fogadó is teljes felelősséggel bír a csomag kapcsán. A veszélyes áru szállításra szakosokott cég részéről speciális felszerelés és komoly szakmai ismeretek kellenek.

A veszélyes áru szállítás minden esetben bonyolult, ezért érdemes szakértők segítségét kérni a megfelelő jármű, szállítási mód kiválasztásával kapcsolatban.