táblás kerítés

Milyen az a táblás kerítés?

Amikor kerítést szerettünk volna a kertünk köré vonni, mintegy utolsó simítást belefutottam különböző lehetőségekbe. Mindig meglepődök, hogy manapság már semmi sem olyan egyszerű, mint amilyen régen volt. Régen ugyanis csak úgy fogta magát az ember, vett egy kádárkockát, mely egyforma volt a sufnitól elkezdve a nagy hálón és a homlokzat díszítésén át a kerítésig.

Ma meg ha egy kerítést fel akarsz húzni már 1001 variánst dugnak az orrod elé.

Persze ezt nem panasznak szánom, sok új dologgal szembesültem ennek köszönhetően és megismertem többek között a táblás kerítés fogalmát. Amikor először meghallottam, hogy táblás kerítés arra gondoltam, hogy egy valamilyen típusú kerítésről lesz szó, amivel együtt árulják a “Vigyázat, a kutya harap!” fémtáblát. Kiderült, hogy ez nagy blődség.

Mint kiderült, már mindenfele láttam táblás kerítéseket, csak épp nem tudtam, hogy így hívják őket. Ezek azok a kerítések, melyek 2, vagy épp 3 drótháló összehegesztéséből állnak, ennek megfelelően nevezik őket 2D-s vagy 3D-s variánsoknak. Ezeket szokták közterületeken a parkok elkerített részei köré is felvonni, mint mondjuk a kutyafuttatók köré. Magam részéről bár nem ezt választottam a ház körüli kerítésrendszernek, ugyanis ennél nagyobb takarásra vágytunk a családommal, de mégis bevásároltunk a kerti lugasba a táblás kerítés típusból, ugyanis szerettünk volna egy romantikus zugot és rózsákat akartunk felfuttatni oda. Bár még nincsen kész, de már látjuk lelki szemeink előtt a végeredményt, ami egyszerűen gyönyörű!