telefonos fizetés, okostelefon hölgy kezében

Hogyan változtathatják meg a határok nélküli fizetések az európai vállalkozásokat

A Covid-19 járvány mélyreható hatással volt arra, hogy a vállalkozások hogyan viselkednek az egyre inkább digitális ökoszisztémákban – különösen akkor, ha a tranzakciók tőkeáttételéről van szó Európa-szerte. A fintech ek fejlesztése és innovatív megoldásai a határok nélküli fizetésekhez azonban hamarosan örökre megváltoztathatják az európai vállalkozások működését.

Az e-kereskedelmi tranzakciók jelentős növekedésétől a mobilbanki bankok folyamatos növekedéséig a Covid-19 járvány széles körű zavart váltott ki számos üzleti szektorban. Például a kiskereskedők áttértek az e-kereskedelmi modellekre a bevételeik megőrzése érdekében, míg a bankok felgyorsították digitális szolgáltatásaikat az online banki szolgáltatások támogatása érdekében.

A határokon átnyúló fizetések jelentős ütemben nőnek világszerte – nem utolsósorban Európában, mivel úgy tűnik, hogy ez az ügyletforma 2012-ről 2022-re 5 százalékról 7 százalékra nő, ezt az arányt csak Ázsia múlja felül.

Csak ezeknek az alapvető változásoknak a megértésével tekinthetnek a vállalkozások innovatívabb pénzügyi szolgáltatások nyújtására a digitális környezetben. A koronavírus-járvány hatása példátlan szükségszerűséget teremtett mind a határok nélküli fizetések, mind a digitális platformok, például a mobil deviza és a több pénznemű pénztárca számára, hogy pénzügyi értelemben lokálisabbnak tűnjenek a sűrűn lakott, multinacionális kontinensek, például Európa.

Szerencsére a fintech-ek olyan új színvonalat nyújtanak a tengerentúli fizetésekben, amelyek olyan szintű alkalmazkodóképességgel rendelkeznek, amely megfelel ezeknek az új szükségleteknek.

A Covid jelentős zavarokat okozhatott Európa-szerte, de nem ez az egyetlen kihívás, amellyel a kontinens szembesült az elmúlt években. A határtalan fizetések szükségessége központi szerepet játszott a Brexitre irányuló előkészületekben, és az Egyesült Királyság kilépésében az Európai Unióból. Ennek eredményeként széles körben felszólítottak az innovatív megoldásokra az intézkedés által okozott zavarok hatásainak mérséklésére.

A Fintech-ket jóval a járvány kitörése előtt üdvözölték Európa nemzetközi üzleti problémáinak megoldásaként. Az új, technológia által vezérelt pénzügyi szolgáltató cégek egészséges versenyt hoznak azáltal, hogy vállalati szinten kínálnak hibrid fizetési megoldásokat, ami segít felgyorsítani a technológia megjelenését, amely új és költséghatékony megoldásokat hozhat létre a digitális átalakulás terén.