roló és kutya az ablakban

Milyen ablakok esetében ideális választás a roló?

Milyen ablakok esetében érdemesebb rolót választani a függöny helyett? Igazából a legideálisabb sötétítő mindig az, ami a legjobban passzol a helyiség stílusához és ami a legjobban működik a helyiség méretéből adódóan az ablakon.
Kétségkívül a kisebb helyiségek esetében szokás belső használatú thermo roló mellett dönteni, ablakok és erkélyajtók árnyékolásához is kiváló választás lehet ez az eszköz. Azért is számít praktikus terméknek, mert nemcsak a sötétítést szolgálja (akár a fény teljes kizárása is megoldható a segítségével), hanem a forróságban is nagyon nagy hasznát lehet venni a rolónak, így egyfajta hővisszaverőként segít a helyiségek hűsen tartásában, de a hideg időben pedig a meleg benttartásában nyújt nagy segítséget – tehát egy multifunkcionális segédeszközről van szó, ami kevés helyet foglal, sokféle színben kapható.

Sokak azért nem szeretik a függönyöket, mert azok nagyon kiállnak az ablakkeretből. Ez teljesen már a roló esetében, ahol a textilanyag a bukó-nyíló ablakok esetében is még buktatott állapotában is megfelelően igazodik az ablak üvegfelületéhez, ezt a rögzítést pedig damil biztosítja. Szerelése ablakbarát, mivel valamennyi típusú nyíló, bukó-nyíló ablakra, erkélyajtóra egyszerűen, fúrás nélkül illeszthető fel. Az ablakkeretre többnyire konzolokkal rögzítve telepítik őket, a nem nyitható fix ablakok és üvegfelületek árnyékolása esetén akár a oldalfalra, a mennyezetre, vagy az ablakkeretre is felfúrható. Függetlenül attól, hogy a vászon mennyire van föl-, vagy épp letekerve, az mindig feszesen van tartva az anyag, így tökéletesen rásimul az üvegre, kevés helyet foglal és rendezett látványt biztosít.

Ez a pontos illeszkedés teszi lehetővé azt, hogy a thermo roló hőszigetelő funkciót is ellát. Bár ezeknek hátoldalán található alumínium hőtükrös felülete is nagyban hozzátesz ehhez, de a pontos illeszkedés is fontos szerepet játszik a termékek hasznosságában.