Disney

A Disney vállalati ügyekkel foglalkozó munkatársa távozik a politikai zűrzavar miatt

A Walt Disney Company mindössze négy hónapos hivatali ideje után nemrég végül megvált kommunikációs és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjétől. Geoff Morrellt decemberben nevezték ki a cég vállalati ügyekért felelős vezetőjévé.

Az úriember hivatali ideje alatt több címlapon szerepelt a szórakoztatóipari és a politikusok közötti viták miatt. Április végén a floridai törvényhozók megszavazták a Disney önkormányzati státuszának megszüntetését az orlandói Walt Disney World vidámpark kapcsán. A lépés egy elhúzódó vita után történt azzal kapcsolatban, hogy a Disney ellenez egy floridai törvényt.

Morrell pozícióját újonnan hozták létre, amikor felvette, és egyesítette a kommunikációs, politikai, kormányzati kapcsolatok és egyéb területeken átívelő funkciókat. A Disney vezérigazgatója valószínüleg nem váltja le Morrellt, hanem visszatér a vállalat korábbi struktúrájához.

A vezetésben bekövetkezett változás azt is jelezheti, hogy megváltozik a Disney megközelítése a folyamatban lévő politikai fiaskóhoz. A külső fejlemények szemléletváltásra is késztethetnek. A Disney World vidámparkkal szomszédos floridai Osceola megye lakói bepereltek egy kormányzót, azt állítva, hogy megsértette a jogaikat, amikor aláírta a Disney különadó körzetét feloszlató törvényt.

A Disney, amely az elmúlt hetekben védekező szereplővé vált, különleges adózási státuszával támadás alatt áll, ám kihasználhatja a lehetőséget a narratíva eltolására. A cég azonban egyelőre hallgat a perről és a közelmúlt egyéb fejleményeiről. A folyamatban lévő incidens egyben jelzés is lehet más iparágak felső vezetői számára, hogy az alkalmazottak és a politikusok egyaránt elvárhatják, hogy a vállalatok nyilvános álláspontot foglaljanak el különféle társadalmi kérdésekben.