óvodai udvari játékok és kisfiú

Óvodai udvari játékok a gyerekek jóléte érdekében

Hiszünk abban, hogy a szabadtéri játék elengedhetetlen a gyermekek jólétéhez, tanulásához és fejlődéséhez. Legyen szó irányított tanulási tapasztalatokról vagy strukturálatlan szabadon engedett játékról, az óvodai udvari játékok számos lehetőséget kínálnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék magukat és az őket körülvevő világot, miközben aktívan szórakoznak.

A Faberland hazai vállalkozás kiváló óvodai udvari játékokkal tudja ellátni az óvodákat, ahol innovatív módszereket mutathatnak be annak érdekében, hogy a gyerekek szórakoztató tevékenységeken keresztül megismerkedhessenek a külvilággal. Vannak olyan óvodák, ahol a tanulás egész évben a szabadban folyik, ahol a környezet a napi gyakorlatok alapja, a természet pedig a tanulás kerete. Ezeknél pedig természetesen az óvodai udvari játékok fontos szerepet töltenek be. Reméljük, hogy kreatív tanulási megközelítés arra ösztönzi az óvodákat és a családokat, hogy több időt töltsenek a szabadban.

Volt olyan idő, nem is olyan régen, amikor mi, emberek időnk nagy részét az ajtón kívül töltöttük. Gyerekként naponta kimentünk, pedáloztunk a parkba vagy az erdőbe, odúkat építettünk, hintáztunk a durván felépített kötélhintánkon, és sáros térddel mentünk haza, amikor a hasunk azt mondta, hogy eljött az ebéd ideje. Az óvodai udvari játékok pedig izgalommal és örömmel töltöttek be, nem volt ezekre valamilyen virtuáliy alternatíva.

A jelenlegi korunk gyermekeink számára sokkal kevesebb lehetőséget kínál a szabadban való játékra és az óvodai udvari játékoknak a felfedezésére. A forgalmas utak, a biztonsággal kapcsolatos aggodalmak és a meghosszabbított munkaidő azt jelenti, hogy gyermekeink ritkábban tartózkodnak a szabadban, és nagyobb valószínűséggel vesznek részt ülő tevékenységekben, akár otthon, akár az óvodában.