bejárati ajtó

A lakás nyitja a bejárati ajtó

A lehető legelvetemültebb címet választottam, ám túl azon, hogy ez bárgyú, maga a bejárati ajtó nagyon fontos szempont a lakás- vagy házvásárlás alkalmával, hogy olcsó legyen vagy biztonságos.

Az se mindegy, milyen anyagból, az se mindegy, hogy szigetel, és még egy sor másik tulajdonság is felmerül, amiket, ha nem tartunk be, könnyen kiszolgáltathatjuk magunkat, lakásunkat például a hívatlan személyeknek. Éppen ezért folyamodott a Daidalos cége ahhoz, hogy többféle kipróbált anyagból, (alumínium és műanyag) gyártson megbízható és korszerű bejárati ajtókat, melyeknél sokféle módon lehet variálni a díszpaneleket és az üvegezést. Annak ellenére, hogy a cég csak külső bejárati ajtókat értékesít, nagy hangsúlyt helyeznek a belső és külső tér megfelelő hőszigetelésére, és a betörésvédelemre is, az ajtók MABISZ előírásainak megfelelően készülnek el.

A bejárati ajtó mindig az adott profilrendszer szerint készül el, ezenkívül a magunk ízlése szerint konfigurálhatjuk, hiszen az ajtóbetét megannyi szín és forma szerint igényelhető. A műanyag bejárati ajtó panelje kétféle lehet. Egyrészről az olcsóbb kategóriába tartozó hagyományos vákuum formázott három dimenziós betétek, másrészt a modern sima felületet képviselő HPL ajtóbetétek, és mindkettő kérhető több színből és üvegezésből. Utóbbinál bizonyára sokan megijednek a rejtélyes „HPL”-től, pedig lényegében arról van szó, hogy a felülete magas nyomással összepréselt impregnált papírok. A kopást és tisztíthatóságot igénylő nagyobb helyeken terjedt el, az ára ellenére modern és minőségi hatással bírnak.