shaggy szőnyeg

A shaggy szőnyeg jellemzői és előnyei

A shaggy szőnyegek általában mélyebb szálakkal rendelkeznek és az egész terméknek a vastagsága az, ami megkülönbözteti ezeket a többitől. Mivel szövetszálakból készülnek, melyek alig vannak vágva, bozontos megjelenést eredményeznek.

Így vált a shaggy szőnyeg kiemelkedővé, és a lágysága biztosítja, hogy jól érezze magát rajta, még akár mezítláb is.

A shaggy szőnyegeket eredetileg Görögországban gyártották és kecskebundát használtak ehhez, hogy egy puha felületet tudjanak kialakítani. Ez azonban több évszázaddal ezelőtt volt. A shaggy szőnyeg azonban óriási népszerűségre tett szert az 1960-as években, és a technológiai fejlődés hatására elterjedt a többi régió között is. Napjainkban pedig már szintetikus anyagokból készült gyártmányokkal is fog találkozni. Viszont azt fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a gyapjú továbbra is a legelőnyösebb választásnak számít, a környezetbarát jellege és időtálló minősége miatt is.

Ezek a gyártmányok meglehetősen tartósak a felépítésük és a vastagságuk miatt. Kibírják a lábbal járó folyamatos használatot, aminek köszönhetően optimálisak nagy forgalmú helyszíneken.

Ezek a shaggy szőnyegek ideális esetben biztonságosan tárolhatók feltekerve, anélkül, hogy bármi hátrány fakadna ebből a tárolásból. Legtöbbjük ellenáll a foltosodásnak, sőt még tűzállóak is, amennyiben természetes anyagokból készülnek. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szintetikus gyártmányok ne lennének ideális választások, mivel ezek is lehetnek hosszú élettartamúak. Ráadásul a természetes anyagokkal ellentétben a szintetikus anyagok elűzhetik a kártevőket.

Tagadhatatlan, hogy a shaggy szőnyeg meglehetősen stílusos választás. Különleges tulajdonságokkal rendelkezik, és egy modern otthon dekorelemeként is szolgálhat. Puha és kényelmes, és minden bizonnyal pompát kölcsönöz az otthonának.